IMG_0002.jpg

Koska kaupassa oli vain pienempää Kivikylän täyslihalauantaita muovikuoressa, en voinut tehdä makkarakuppeja. Niistä tuli siis makkarakukkia.

Lohkoin yhden perunan, kaadoin samaan kulhoon niiden kanssa wok-vihanneksia, pyöräytin oliiviöljyssä ja laitoin pöhöttimeen leivinpaperista tehtyyn kulhoon. Säästän tiskiä. :) 180 astetta, säätö 20 minuuttiin. Ravistelin viiden minuutin välein ja seurasin kypsymistä.

Kuorin kokonaisen valkosipulin, pyöräytin kynnet öljyssä ja lisäsin ne paahtumaan yhdessä makkaraviipaleiden, joihin tein neljä viiltoa reunoihin, kanssa puolivälissä kypsennystä, kun ensin olin poistanut wokvihannekset lautaselle odottamaan.

Paistoin kananmunan hellalla, maustoin rakuunalla ja jätin odottamaan rullana. Käänsin välillä makkarat  ja ravistelin koria. Samalla lisäsin asteita kahteensataan.

Laitoin lautaselle kurkkua, raejuustoa, puolukkahilloa, tein juustotötteröitä.

Kun pöhötin kilahti lopettamisensa merkiksi, nostin perunalohkot ja makkarat lautaselle sekä munarullan. Pullautin kaikki 17 valkosipulin kynttä perunoiden päälle kuoristaan, silppusin valkosipulinvarsia kastikkeen päälle.

Se oli siinä ja hyvää oli. Yksi peruna oli minulle ihan tarpeeksi. Toista en olisi jaksanutkaan syödä.

Että semmoinen tapaus.

Ruusuperhonenallekirjoitus.jpg