winter - Free animated GIF - PicMix

Lumimyräkät ovat ohi ja huomenissa ollaan lumiukkokeleissä. Harmi, ettei täällä yläilmoissa voi tehdä lumilyhtyjä tai -ukkojakaan parvekkeelle, mutta pihassa näkyi olevan valtava lumikasa, jonne voisi vaikka tehdä kolon, laittaa sinne led-kynttilän palamaan ja peittää aukon lumipalloin. Ei taitaisi kauaa siellä säilyä, joten turha yrittääkään ilostuttaa siten ohikulkijoita. :)

Tänään pöhötin pääsi taas käyttöön.

IMG_0001.jpg

Tässä alkutilanne. Perunat lohkottu ja öljytty yhdessä kokonaisen, pienen valkosipulin kynsien kanssa. Nakkeihin tehty päihin 1,5 sentin ristiviillot, sillä nakkeja ei saa laittaa pöhöttimeen kokonaisina.

Lämmitin pöhötintä ensin pari minuuttia (+200ºC) ja lisäsin sitten siihen koriin lohkot ja valkosipulinkynnet. Viiden ja kymmenen minuutin kohdalla sekoitin lohkoja ja lisäsin nakit viimeisiksi viideksi minuutiksi.

IMG_0002.jpg

Pöhöttimen tehdessä toimiaan, raastoin lautaselle vähän lanttua, sekoitin siihen mustaherukoita ja laitoin päälle puolukkahillosilmän. Juustosta tein kaksi ruusua. Kun pöhötin ilmoitti olevansa valmis, nostin lastalla perunat ja nakit lautaselle ja purskautin paahtuneet valkosipulinkynnet kuoristaan niiden päälle. Vielä yrttisuolaa pinnalle, pöydältä ruukustani silppusin valkosipulinvarsia koristeeksi ja laitoin vähän valkosipulikastiketta kostukkeeksi. Ja siinä se!

Löysin hyvän taulukon, jota voi käyttää hyväkseen valmistaessaan omia sävellyksiään. :)

Winter GIF - Find on GIFER

Nyt toivotan maukkaita viikonlopun hetkiä kaikille ja jatkan kutomista keinutuolissani istuen!

Ruusuperhonenallekirjoitus.jpg