IMG_0002.jpg

Tiedän, että yleensä käyttämäni sämpylätaikina on lusikoitavaa ja olisi pitänyt olla öljytty vuoka, johon ne laittaa paistumaan, mutta kun sitä ei ole, päätin kuitenkin kokeilla. Taitoluistelun jäädytystauolla tein taikinan ja laitoin ekat neljä paistumaan. Tottahan ne tarttuivat paistokorin pohjaan, joten irrotin ne muovisilla grillipihdeilläni. Kaikki kahdeksan sain paistettua.

Kauniita nuo sämpylät eivät koskaan ole olleet lusikoinnin takia, mutta hällä väliä. Maku on tärkein.

Ihan hyvin ne onnistuivat. Päällys on kauniinruskea, sisältä ihan kunnolliset ja entisen makuiset.

Seuraavaksi etsin "tiukemman" taikinan ohjeen, että voin pyöritellä sämpylät käsissäni. Olen vuosia leiponut tuolla pehmeällä, lusikoitavalla sämpylätaikinalla ja jatkan sillä taas, kun saan sen taikinavuuan.

Ruusuperhonenallekirjoitus.jpg