IMG_0013.jpg

Joulutähti taitaa olla joulun tähti, mutta minulle joulun tuovat hyasintin tuoksut.

Pienet suloiset joulutulppaanit olivat ennen ihan ehdoton must, mutta sitten niitä ei enää saanutkaan. Joskus 80-luvulla kasvatin joulukukat itse ja tein asetelmia lahjoiksi.

80-luvulla myös annansilmät kuuluivat asiaan, mutta niitä ei joka puolella maata joulukukiksi mielletty, joten en ole niitä nähnyt vuosikymmeniin. On tainnut tulilatva ottaa sen paikan.

IMG_0006.jpg

Tänään menin kukkakauppaan ja teetin pienen ja matalan blingbling-kimpun. Sanoin, että siinä pitää olla käpy, havuja ja blingiä sekä nuo valitsemani kukat. Myyjä kysyi, vienkö sen lahjaksi, kun siitä piti tehdä niin hieno. Ihan itselleni otin. Kun satun olemaan yksi tämän päivän nimpparisankareista. Niin oli myyjäkin. Tänään kun on yhdeksällä nimellä juhlapäivä.

IMG_0009.jpg

Ei sitten enää ole meikäläisen ovessa koristeita. Eikä tule niin kauan kuin naapurissa asuu liettualaisia! Viime yönä kuulin, kuinka ne miehet lähtivät yhden naisen kanssa kolmen maissa pois kotoaan ja joku koski oveeni. Heidän mentyään kävin katsomassa, mitä vietiin. Pienet minipeilipallot, jotka olivat tuossa "kuusessa" koristeena. Pinkki minipallo sai jäädä. Se ei kait ollut tarpeeksi hieno. Varmaan olisi pukkikin viety, mutta olin sitonut sen narulla kiinni takaa henkseleistään tuohon isoon metallitähteen.

Äsken he tulivat kotiinsa ja nyt kuuluivat kokeilevan, saako oveen liimaamiani majakan kuvia irti.

Kävin kaupungilta tultuani katsomassa vintillä, onko sieltäkin tavarat lähteneet kävelemään, kun heidän "kanakoppinsa" on naapurissani. Ei ainakaan vielä, mutta vintin ovi oli jätetty auki. Toin sieltä alas kaikki tärkeimmät joulukoristeet, kuten kuusenpallot ja seinätaulut.

Se siitä asumisviihtyvyydestä ja oven ohi kulkevien ilostuttamisesta! Täytyy laittaa pieni koukku oven sisäpuolelle ja koristeet siihen. Näkyyhän se muille, kun oven avaan. :)

Ruusuperhonenallekirjoitus.jpg