IMG_0005.jpg

Katselen viitoskanavan jouluelokuvia iltapäivisin ja illemmalla Friin kanavalta. Enkä vain voi lakata ihmettelemästä muutamia asioita.

Välillä mainoksia tulee 10 minuutin ajan. Ei se mitään, siinä ajassa ehdin ripustaa pyykit, silittää, lämmittää ruokani, syödä, keittää kahvia, leipoa tai laittaa pullataikinan valmistumaan.

Elokuvissa taas ihmettelen aina sitä, miten naiset kävelevät lumisilla ja jäisillä kaduilla korkokengissään.  Yleensä kaikissa elokuvissa kanniskellaan tyhjiä matkalukkuja tai kauppakasseja. On niin hassun näköistä, kun matkalaukut eivät paina mitään tai iso lahjakasa kannetaan kuin ei mitään. Naiset nukkuvat meikeissään tai välillä kuvissa ei näy jotain, mitä äsken oli kädessä tai mukana.

Eniten minua häiritsevät ihmiset, jotka ovat botoksoineet koko naamansa piloille tai kaventaneet nenänsä tai muutoin käsitelleet itsensä luonnottomiksi. Välillä jää tapahtumat katsomatta ja tekstit lukematta, kun ei vain voi katsella kuin niitä pilattuja kasvoja. :) Yhden tietyn näyttelijän omituista suuta olen jo oppinut kiertämään eli jätän katsomatta huulia, jotka eivät liiku ja ylähuulen liikatäyttöä.

IMG_0002.jpg

Tänään olen laitellut joulua kotiini. Staattisesti kiinnittyviä tarranauhoja, hopeanauhoja, jouluköynnöksiä ja tein yhden kranssin ikkunaan.

Löysin näet joulukoristelaatikosta viime vuoden värivaloketjun, jossa on melkein 20 eri vaihtoehtoa. Joko yksiväriset valot tai erilaisesti vaihtuvat tai vilkkuvat. Se oli sopivasti kiepillä kuin kranssi, joten kiedoin siihen kultatähtinauhaa ja laitoin ripustusnauhaksi violetin satiininauhan. Sitten väänsin voimalla pienen koukun makkarin ikkunan ylälistaan ja ripustin kranssin siihen. Valitsin hienovaraisesti väriävaihtavan valotuksen ja minusta se on nätti. Katselin sitä parvekkeelta käsin ja se valaisee mukavasti partsin ja näkyy kauniisti sälekaihtimien läpi. Jätän ne auki, sillä minulla on paksut samettiverhot ikkunoiden edessä, joten ei naapuritalosta kukaan katso sisälle sänkyyni.

IMG_0001.jpg

Lunta tuli eilen 8 senttiä. Huomenna tulee lisää, joten keskustan lauantainen jouluavaus saa upeat puitteet.

Nyt lähden askartelemaan uuden, jouluisen kranssin ulko-oveeni.

Ruusuperhonenallekirjoitus.jpg