IMG_0001.jpg

Päivä, pari sitten tein ruokaa kaikesta siitä mitä kaapeista löytyi. Pohjana käytin tätä reseptiä, joskin siinä oli peruna- ja porkkanaviipaleita, kinkkua, paprikaa (vaikken saisi sitä syödä, mutta voileipäkakusta ylijääneet piti käyttää), sipulia ja purjoa. Nesteenä käytin smetanaa, ranskan-, ruoka- ja vispikermaa. Siis kaikki loput niistä. Hyvää se oli!

IMG_0011.jpg

Tässä on marinointipaikkani. :) Se on todella monipuolinen ja -käyttöinen.

IMG_0012.jpg

Eteisessä ollessaan sen päällä ovat kauppakassit, lajitteluun menossa olevat lasit, metallit ja kartongit, kirjaston kirjat. Edellinen ovikoristekin on purkamatta. Se on metallitähti ja siinä on pukki sekä oksa palloineen ja rusetti. Otin sen pois ovesta, kun peilipallot varastettiin. Laitoin sen ovien väliin, joten sitä ei voi varastaa ja se näkyy vain ovesta kulkiessa. Korvasin peilipallot pinkeillä minipalloilla. Nyt ovessa on tavanomainen käpykranssi. Arkkua vasten nojaa silityslauta ja siinä roikkuu kaksi olkalaukkua sekä iso tarantella.

Mutta se marinointiosasto on arkun sisällä. En ole pariin vuoteen sitä uskaltanut avatakaan! Muistelisin, että siellä on enimmäkseen Kotiväki- ja Colori-lankoja monissa eri väreissä, pussillinen klipsuja vasaroitavaksi, yksi 20 cm reunusta vaille oleva (lanka loppui kesken) 160-senttinen pyöreä pöytäliina, jota tein 2000-luvun alussa sekä pussillinen isoäidinneliöitä torkkupeitteeseen. Kaikki muu sieltä löytyvä on yllätystä. Aion avata ja tutkia sen kevään koittaessa. Nyt en uskalla. :)

IMG_0008.jpg

Kolmivanaisesta amarylliksestä on avautunut kaksi upeaa kukkaa.

IMG_0010.jpg

Se on kerrottu versio ja uusi väri kokoelmaani.

IMG_0004.jpg

Loppiainen lähestyy ja nyt on viimeisetkin lussekatit syöty pois pakastimesta. Pakkasta on vielä -22ºC, mutta maanantaina lauhtuu ja tiistaina ollaan jo plussalla, kun lähden talsimaan kontrollikäyntiin hengityshoitajan luo. On se kummaa, miten noita nimikkeitä yhtenään vaihdellaan. Joku kai saa niiden keksimisestä palkkaa, mutta rahaa niihin tuhlaantuu, kun pitää uusia kaikenlaisia lomakkeita ja kirjekuoria. Astmahoitaja on jäänyt historiaan, nyt totutellaan hengityshoitajaan. Pöh! Kaikkea sitä keksitäänkin....

Ruusuperhonenallekirjoitus.jpg