Jääkaapissa oli käyttämätöntä kuohukermaa noin 4 desiä, joten päätin tehdä Hanna-tädin kakkuja. Vakio-ohjeena minulla on tämä, mutta sävelsin taas. Laitoin desin muscovadoa, kaksi desiä ruokokidesokeria ja loput tavallista kidesokeria. Lisäksi laatikossa oli kaksi melkein loppuunkäytettyä aromipulloa, joten lisäsin pulloihin vähän kuumaa vettä, huiskautin puhtaiksi ja kaadoin taikinan joukkoon sekä vanilja- että rommiaromia.

Iso kulhollinen jääkaappiin jäähtymään ja sillä aikaa etsin varmistuksen pöhötin-paistoajasta. Löysin tämän ohjeen ja siitä otin tuon 10 minuuttia.

IMG_0002.jpg

Leivinpaperipalaselle laitoin neljä kakkua, paistoin 10 minuuttia ja sillä aikaa tein seuraavat neljä odottamaan.

Taipuisa paistinlasta on ihan must-juttu näissä hommissa. Ekat paistettu, sisältä ihan oikeanlaisia ja maistuivat hyviltä.

IMG_0003.jpg

Kaksi kakkua syöty ja kolmas satsi on paistumassa. Paistan niitä pitkin päivää, että saan purkkiin. Loput taikinasta teen pötköiksi ja pakastan. Sieltä saa sitten sopivasti iltapäiväkahvin seuraksi leivottua ihan uunituoreita kakkuja.

P.S. Siis tein 2,5-kertaisen taikinan.

Ruusuperhonenallekirjoitus.jpg