Siis tämä jatkuva unettomuus. Nukuin taas vain 1,5 tuntia. Olin eilen yhteydessä Omaolon kautta tk:een ja tänään tehdään kokonaiskartoitus. Jotain on pielessä. Yleensä nukun alle minuutissa, nyt unta saa narrata vaikka kuinka kauan. Tai sitten joutuu valvomaan...

Lakkasin varpaankynnet tummanpunaisiksi, yläosaan tietysti blingblingiä. Korvissani heiluvat joulupukki-korvikset, jotka sain tyttäreltäni pari joulua sitten. On noita joulukorviksia onneksi niin paljon, että voi vaihtaa vaikka kaksi kertaa päivässä ja aina on erilaiset. ;)

Taustalla soi joulumusiikkia. Joulun rauhaa kellot soittaa, Eino Grön laulaa. Jotenkin tykkään siitä kappaleesta.

IMG_0003.jpg

Joulukaktus kukkii yhä. Noissa kukissa vain ei ole muuta kaunista kuin nuo pinkit osat. Tai sanoihan yksi vieraani, että ainakin ne ovat erilaisia kuin kukat yleensä. Erottuvat joukosta. En tykkää monestakaan valkoisesta kukasta. Paitsi luonnonkukissa kuten kielo, suopursu, koiranputki jne.

IMG_0005.jpg

Keittiön ikkunalla kukkii pienenpienin kukin tuo kiemuralehtinen rönsyliljakin.

Kävin eilen läpi kaikki kukkaruukkuni; tarkistin vesitilanteet, leikkasin kuivuneet lehdet pois ja suihkutin. Harmi, ettei nykyään saa halvalla niitä vanhanaikaisia rottinkisia kukkapöytiä. Voisi laittaa kukat kauemmas kylmistä lasipinnoista talveksi. Nytkin kilpipiilea on pudottanut lehden ja miten mahtaa käydä isoille peikonlehden lehdille? Rönsyliljat, viirivehkat ja anopinkielet kyllä pärjäävät. Mutta kun tilaa on rajoitetusti ja kukkia paljon (lue: liikaa), jotkut kärsivät. Tuleepa luonnollista poistumaa, tai sitten ne sopeutuvat.

Kahvipensaan ja sitruunapuun olen suosiolla ottanut kauemmas.

Taidan höyryttää tuon lautasenalustan tai patalapun tai mikä se nyt onkaan, jonka aiemmin tein. Ehkä silitän samalla jotain muutakin ajan kuluksi.

Hyvää yötä ja huomenta!

Ruusuperhonenallekirjoitus.jpg