IMG_0001.jpg

Muutama viikko sitten tein mantelibostonia. Koska kaapeissa ei ollut kaikkea tarvittavaa, sävelsin omiani. Tavalliseen tapaani. :) Fariinisokerin sijaan käytin vähän siirappia ja mantelijauheen sijaan survoin siihen mantelilastuja ja sen voin. Toscakuorrutteen jätin suosiolla pois, ettei tulee liian makeaa.

IMG_0002.jpg

Tällä kertaa leivoin toisella leipälaudalla, sillä olen säästänyt yhden lasten pienistä kaulimista ja käytän sitä silloin, kun tilaa on vähän. Yleensä käytän piirakkapulikkaa ja harvoin isoa kaulinta.

IMG_0006.jpg

Koska jätin toscan pois, voitelin pullan vahvalla kahvilla, että sain jotain uutta makua. Vähän kärähti uunissa tämä reuna, muttei se minua haittaa. Minusta ne kohdat ovat aina parhaita, jotka vähän kärtsäävät.

Puolesta taikinasta tein sitten pikkupullia.

IMG_0001.jpg

Kun leivoin sämpylöitä, tein myös raparperipiirakan. Ohje suoraan pussin kyljestä.

IMG_0003.jpg

Pitää saada tilaa keittiön pikkupakastimeen ja siksi yritän syödä kaikki tilaa vievät jutut pois. Tähän meni tuo pyöreä pohja ja osa yhden pussin pitkistä raparperinvarsista.

Jos jouluksi aikoo jotain leipoa, pitää tehdä ne etukäteen, sillä siihen aikaan voi tulla säännöstelyä tai sähkökatkoja. Pitää olla kaukaa viisas. Itselläni on niin halpa sähkösopimus, ettei ole väliä, milloin leipoo. Joka kuukausi lasku on 16€ + 16€. Ensi keväänä sopimus loppuu, mutta katsotaan sitten, miten maailma makaa ja mikä on halvinta.

IMG_0008.jpg

Iltaisin parvekkeella palavat kahdet ajastetut valot. Havuköynnökset ostin kirppikseltä 8 eurolla ja Normalista nuo valoketjut ja paristot.

Mutta nyt jatkan lukemista.

Ruusuperhonenallekirjoitus.jpg