joululintu.jpg?1699044714

Jostain syystä olen aina tykännyt punaisista linnuista kuten kardinaalit, punatulkut ja punarinnat. Ehkä niitä kuvataan niin paljon joulukorteissa siksi, että lunta vasten ne ovat kuin tontunlakkeja. :)

Sitä puolestaan en ole koskaan ymmärtänyt, miksi linnuille laitetaan kauralyhde jouluksi. Kun monet eivät kuitenkaan jatka ruokkimista muutoin. Tosin, eivät ne kaikille linnuille kelpaakaan. Edellisessä asuinpaikassani kaurat jäivät aina lintulaudalle, kunnes metsäkauriit tulivat paikalle ja sorkkivat ne alas syötäväksi maasta. :))))

kardinaalien%20joulukuusi.jpg

Linnuista on muutama joululaulu kuten varpusesta, joka onkin kuolleen pikkupojan sielu sekä vangitusta kerttusesta kertova. Uusin lienee tämä, jossa on montakin lintua mainittu.

kolme%20tonttua.jpg

Eilen kävin toistamiseen siellä kirppiksellä. Matkalla tapasin entisen työtoverini 70-luvun alusta. Näimme myös pari viikkoa sitten ja viime joulun alla sitä ennen.

Siellä oli paikkoja uudistettu ja nyt valkoisista hyllyköistä näki paljon paremmin mitä on tarjolla. Se jouluastiastokin oli mennyt hyvin kaupaksi, mutta sain toisen mukin ja kaksi lusikkaa. Ostin myös pienen ruokalautasen, tutun kukkakuvion lapsuudenkodistani. Kovin teki mieli ostaa pari puurolautasta lisää, mutta maltoin mieleni.

Onneksi en löytänyt liinoja, sillä aamuyöstä kun hain jotain ihan muuta, löysin sen jemman, jossa ne kaksi pyöreää liinaa olivat. Nyt laitoin keittiönpöydän jouluiseksi ja meripihkan väriset lasiesineet sivuun. On punaisten sävyjen aika.

Seuraavaksi pitää etsiä, mistä printterini avataan ja värikasetti vaihdetaan. On se muuten kummallista, miten yksi musta värikasetti voi maksaa yhtä paljon kuin koko laite! Ja jos ostaisi värikasetinkin, se tulisi kalliimmaksi kuin uuden osto. Jotain outoa on tuossa systeemissä!

Happy 2nd Advent GIFs | USAGIF.com

Pirtsakkaa toista adventtisunnuntaita!

Ruusuperhonenallekirjoitus.jpg