IMG_0006.jpg

Kolmas adventti. Sopivasti sain perjantaina kaksi settiä adventtikynttilöitä. Puuttuu vain kyntteliköt, joten hätävarana piti tehdä itse.

Otin sen pahvilaatikon, jossa ne tulivat, käänsin nurin, tein kirjeveitsellä sopivin välimatkoin reiät laatikon pohjaan ja sitten pyöritin reiät isommiksi - ja sopiviksi - sivuleikkureilla. Ne kun näyttivät olevan kooltaan oikeat noihin.

Sitten vain kynttilöihin valot päälle ja asettelin ne reikiin. Vielä koristelu ja niin oli adventtikynttelikkö ikkunalle valmiina.

Tänään oli tällaiset koristeet, ensi sunnuntaina taas uudet. Silloin varmaan punaisia palloja. Kynttilät ovat vähän vinossa, kun otin ne pois ikkunalta verhon takaa pöydälle kuvattavaksi. Ovat aidon näköisiä. Olen tosi tyytyväinen ostokseeni.

Täytyy kiertää kirppiksiä, että löytää sopivan kynttelikön, kertaa kaksi. :)

Kiitos Puikoillanikin-blogin pitäjälle kynttilä-vihjeestä!

IMG_0003.jpg

Tämä päivä on kulunut romanttisia jouluelokuvia katsellen, ruokaa tehden, ollen. Pihvit paistoin jo eilen valmiiksi ja tänään tein porkkana-perunasurvosta. Nimenomaan survosta, en sosetta. Tykkään, että ruuassa on sattumia, eikä se ole vauvaruokaa. ;) Ihan vain puunuijalla painelin kattilassa perunat ja porkkanat, maustoin yrttisuolallani ja lisäsin voita. Käytän aina mahdollisimman tarkoin keitinliemen, sillä siinähän ne hivenaineet ja muut hyvät ovat. Ei niitä kannata hukata.

Ja nyt jatkan toiseksi viimeisen elokuvan katselua. Iltayöstä kuuntelen joulumusiikkia ja huomenna voinen siirtyä kirjojen pariin.

Valoisaa iltaa!

Ruusuperhonenallekirjoitus.jpg