IMG_0002.jpg

Koska tänään on liukasta jalkakäytävillä, en päässyt kauppaan. Tai olisi päässyt, mutten katso aiheelliseksi ottaa kaatumisriskiä, joten tuli vähän muutoksia aiottuun ruokalistaan.

Ensin laitoin kananmunat hellalle kiehumaan, laitoin pöhöttimen lämpenemään (+180ºC), otin kalaleikkeen pakastimesta lautasen reunalle sulamaan vähäksi aikaa. Samalle lautaselle (tiskin säästämiseksi) raastoin lanttua.

Pestyt perunat lohkoin pieneen kulhoon ja kuorin yhden pienen valkosipulin. Nipistin kaikista kynsistä sen nokan pois, laitoin kulhoon perunoiden kanssa ja suihkautin oliiviöljyä. Kääntelin lohkot ja sipulit öljyssä ja kaadoin pöhöttimen koriin paahtumaan.

Pesaisin kulhon ja nostin siihen raasteen, johon sekoitin puolukkahilloa.

Kun munat olivat kiehuneet, jäähdytin yhden, kuorin sen ja pilkoin pikkukuutioiksi munamandoliinilla. Jätin sen odottamaan ja tein valkokastikkeen, johon sitten sekoitin munasilpun.

Kun perunat ja valkosipulit olivat paahtuneet 10 minuuttia, heilautin niitä ja lisäsin päälle kalafileen. Viiden minuutin kohdalla käänsin kalan ja kun perunat olivat olleet 20 minuuttia ja kala 10 minuuttia, katkaisin virran.

Kulhosta raastesalaatti lautaselle, perunat toiseen reunaan ja kala toiseen. Pullautin valkosipulinkynnet ulos kuoristaan perunoiden päälle, lisäsin munakastikkeen ja silppusin tuoretta varsisilppua päälle.

IMG_0003.jpg

Ja eiku syömään! Olipa maukasta ja piristävää. Lanttu ja paahdetut valkosipulit tuntuivat hyviltä yhdessä.

Taas on yksi ateria valmistettu pöhöttimellä. No, kastike ei kuulu joukkoon, eikä salaattikaan, mutta muutoin.

Olipa hyvä, että tuli muutos aiottuun ruokalistaan, sillä muutoin olisin jäänyt paitsi tästä makujen sinfoniasta. Nam!

IMG_0001.jpg

Jouluinen amaryllis kasvatti metrisen (kolmannen) kukkavarren ja jouduin katkaisemaan sen. Laitoin sen maljakkoon ja siihen on tulossa viisi kukkaa, joista kolme jo kukkii.

Good evening - Free animated GIF - PicMix

Mukavaa talvi-iltaa!

Ruusuperhonenallekirjoitus.jpg