kynttil%C3%A4%20ja%20t%C3%A4hti.jpg

Tänään joka ikkunalla palaa kaksi kynttilää. Ehkä. Ei se tunnu enää olevan kovinkaan yleistä. Toisaalta hyvä, ettei syty turhia tulipaloja. Mutta olisihan se mukavan näköistä, jos kerrostalojen ikkunoissa palaisi kynttilöitä.

Itse laitan led-kynttilöitä, jottei tarvitse verhoja varoa tai vahtia niitä.

Nykyisin saa niin elävän näköisiä led-versioita, ettei niitä erota aidoista. Liekit lepattavat ja kuoretkin on päällystetty talilla.

Taidan viedä parvekkeelle kaksi lyhtyä vierekkäin. Eiväthän ne kynttilät makuuhuoneen ikkunassa palaessaan mihinkään näkyisi, kun parveke on edessä.

Muistan sen ajan 70-luvulla, kun taloyhtiö jakoi jokaiseen asuntoon sinivalkoiset kynttilät. Ei taida olla enää muodissa...

huomenta%20lumiukko.jpg

Uni-Jukka taisi auttaa, sillä nukuin viisi tuntia putkeen ennenkuin heräsin ekan kerran. Sinnikkäästi pysyin sängyssäni ja mietiskelin, kuuntelin välillä radiota. Sitten kuuntelin alakerran pariskunnan yhteenottoja, kunnes he rauhoittuivat. Jossain välissä taas torkahtelin ja lopullisesti heräsin ja nousin ylös vartin yli seitsemän. Että parempi yö.

Niinhän sitä sanotaan, ettei lääke saa maistua hyvältä tai se ei auta. Ehkä olisin voinut teen maustaa vaniljasokerilla, siirapilla tai vaikka muscovadosokerilla, mutta josko tänä iltana sitten se keino käyttöön. Saisi juotua enemmän ja ehkä nukuttua tasaisemmin koko yön.

Nyt lähden aamupuuron keittoon, kun lääkkeitten otosta on kulunut vaadittu puoli tuntia.

Ja mikä ihanuus; Avalla, TV5:llä ja Friillä tulee vuorotellen koko päivän jouluelokuvia, joten siinä on päivän ohjelmani. :) 13 tuntia putkeen, mikä nautinto!

Valoisaa, tuoksuvaa, värikästä talvipäivää!

Ruusuperhonenallekirjoitus.jpg