bioj%C3%A4tteet.jpg

Kuulin tänään radiosta, että biojätteet kannattaa laittaa sanomalehdestä tehdyssä pussissa siihen kerrostalon jätesäiliöön. Silloin ne eivät niin helposti jäädy. Meilläkin se astia tyhjennetään maanantaisin ja kippaan pikkusankoni sisällyksen sinne siitä vaan laidan yli. :)

No, päätin siis etsiä ohjeen siitä, miten se pussi tehdään. Täällä oli taitteluohjeet, mutta enhän minä siitä mitään tolkkua saanut. Sitten katsoin tämän filminpätkän ja johan alkoi Lyyti kirjoittaa.

Ja nyt tuosta taitteluohjeestakin saa tolkkua, kun tietää, miten päin milloinkin lehti käännetään ja mitä laitetaan minkin reunan alle.

Mutta eikö sen suu kannattaisi sulkea ennen jäteastiaan heittämistä, etteivät ne ainekset valu sinne tänne pitkin säkin reunoja ja jäädy??? Yhdessähän ne lämmittävät toisiaan ja pysyvät sulina kauemmin, kuten sormet kintaissa pakkasella. Mutta miten sen voisi sulkea? Kas, siinä pulma.

Täällä muutamia vinkkejä biojätepusseiluun, joita voi soveltaa sanomalehtipussiin.

Selvyydeksi sanottakoon, että meidän taloyhtiömme biojäteastia on ihan tavallinen rullilla kulkeva pystyastia, johon vaihdetaan viikottain jätesäkki. Mutta alan tästä lähin tehtailla ilmaiseksi tulevista lehdistä pusseja, joihin kaadan keittiössä olevasta pikkuämpäristäni jätteet sanomalehtipussiin, jonka pohjalle laitan kananmunakennon puolikkaan ja vien sen sitten ulos pihalla olevaan jäteastiaan.

Taittelemisiin!

Ruusuperhonenallekirjoitus.jpg